PROJEKTINDÍTÓ RENDEZVÉNY

Lezajlott a “Szent László-patak rehabilitációja” projekt ünnepélyes nyitórendezvénye.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság 2018. szeptember 27-én a bicskei Fiatalok Házában megtartotta a projekt nyitórendezvényét. A nagy érdeklődés mellett zajló rendezvény egyben a kistérség hasonlóan jelentős KEHOP-os beruházásának, a „Váli-völgy vízrendezési feladatai” projektnek is a nyitóünnepsége volt.

A két, összességében több mint 5 milliárd forintos, EU forrásból finanszírozott vízügyi fejlesztés jelentősen hozzájárul a környezeti értékek védelméhez, a vizek jó ökológiai, vízminőségi és mennyiségi állapotának eléréséhez, az árvízi biztonság növeléséhez.

A megnyitón köszöntőt mondott Tessely Zoltán, Etyek, valamint a Szent László- és Váli-völgy területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő és Weingartner Balázs az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára. Ezt követően Dr. Csonki István, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója, valamint Kovács Tamás Gyula, a kivitelezési munkákat végző Szabadics Zrt. vezérigazgatója bemutatta a projektet és ismertette a tervezett fejlesztések megvalósításának szükségességét.

A záróbeszédet Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója tartotta meg. A rendezvény lezárásaként a szervezők állófogadáson látták vendégül a megjelenteket.

A projektnyitó rendezvény fotói a Galéria oldalon tekinthetők meg.